Lašišos paplotėliai
Recipe by Patricia DalyKalorijos
293
kcalAngliavandeniai
1.4
gBaltymai
24.8
gRiebalai
20.6
gJeigu gaminate patiekalą kartu su lašišos kaulais (maltais) tuomet laukinė lašiša yra puikus kalcio šaltinis!
Ingredientai (4 porcijos)
1 didelė konservuota laukinės LAŠIŠOS skardinė (su kaulais, nusausinta) (325 g)
1 sutrinta ČESNAKO skiltelė (3 g)
1 v.š. KRAPŲ, švieži arba džiovinti (4 g)
1 v.š. PETRAŽOLIŲ, šviežios arba džiovintos (4 g)
1 v.š. pilno grūdo GARSTYČIŲ (30 g)
6 vnt. smulkiai supjaustytų SVOGŪNŲ LAIŠKŲ (60 g)
1 a.š. šviežių CITRINOS SULČIŲ (5 g)
2 dideli KIAUŠINIAI (130 g)
2 a.š. KOKOSŲ MILTŲ (8 g)
2 v.š. kieto KOKOSŲ ALIEJAUS (45 g)
Paruošimo instrukcija
- Gerai sumalkite konservuotą lašišą, kad visi kaulai būtų sumalti. Įdėkite česnaką, prieskonines žoleles, svogūnus, citrinos sultis, kiaušinius ir viską išmaišykite. Masės surišimui naudokite kokosų miltus.
- Įkaitinkite kokosų aliejų keptuvėje.
- Suformuokite 4 lašišos paplotėlius ir įdėkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite po 3-4 min iki tol kol kiekviena pusė paruduos. Skanaus!
- Lašišos paplotėliai patiekiami kartu su kalafijorų ryžiais!