Kepta vištiena su cukinijomis
Recipe by Patricia DalyKalorijos
581
kcalAngliavandeniai
3.3
gBaltymai
26.1
gRiebalai
49.3
gIngredientai (8 porcijos)
2 maži VIŠČIUKAI (2×1100 g)
1 CITRINA padalinta į ketvirčius (130 g)
4 ČESNAKO skiltelės, neluptos (12 g)
2 šakelės šviežių ČIOBRELIŲ (5 g)
2 šakelės šviežių ROZMARINŲ (5 g)
4 taurės sauso BALTO VYNO (250 g)
DRUSKOS ir PIPIRŲ (5 g)
CIBERŽOLĖS ir PAPRIKOS miltelių (4 g)
2 v.š. SVIESTO (59.2 g)
4 CUKINIJOS išilgai perpjautos per pusę (800 g)
4 v.š. kieto KOKOSŲ ALIEJAUS (108 g)
KREMINIO ŽALIOJO PADAŽO (312 g)
Paruošimo instrukcija
- Įkaitinkite orkaitę 190C.
- Padėkite vieną vištieną krūtine žemyn (taip, supratote teisingai krūtine žemyn) ant didelės kepimo skardos, į vištienos vidų įdėkite ketvirčiais supjaustytą citriną ir neluptas česnako skilteles. Antrą viščiuką galite kepti be papildomų ingredientų ir jį naudoti kitiems patiekalams savaitės mitybos plane.
- Apšlakstykite viščiukus vynu, druska, pipirais, ciberžole ir paprika. Apibarstykite rozmarinais ir čiobreliais, pabaigoje ant viršaus uždėkite sviestą.
- Šaukite viščiukus į orkaitę ir kepkite 45 min.
- Po 45 min ištraukite viščiukus iš orkaitės, apverskite ir vėl įdėkite atgal kepti 15-20 min.
- Paruoškite cukinijas ir sudėkite į kitą kepimo skardą, apšlakstykite kokosų aliejumi ir kepkite apie 20-30 min.
- Iškepusiais cukinijas apšlakstykite dar šiek tiek kokosų aliejumi ir žaliuoju kreminiu padažu.
- Leiskite viščiukui atvėsti apie 15 min. Skanaus!