Kepta vištiena su cukinijomis

Recipe by Patricia Daly
Kalorijos

581

kcal
Angliavandeniai

3.3

g
Baltymai

26.1

g
Riebalai

49.3

g

Ingredientai (8 porcijos)

  • 2 maži VIŠČIUKAI (2×1100 g)

  • 1 CITRINA padalinta į ketvirčius (130 g)

  • 4 ČESNAKO skiltelės, neluptos (12 g)

  • 2 šakelės šviežių ČIOBRELIŲ (5 g)

  • 2 šakelės šviežių ROZMARINŲ (5 g)

  • 4 taurės sauso BALTO VYNO (250 g)

  • DRUSKOS ir PIPIRŲ (5 g)

  • CIBERŽOLĖS ir PAPRIKOS miltelių (4 g)

  • 2 v.š. SVIESTO (59.2 g)

  • 4 CUKINIJOS išilgai perpjautos per pusę (800 g)

  • 4 v.š. kieto KOKOSŲ ALIEJAUS (108 g)

  • KREMINIO ŽALIOJO PADAŽO (312 g)

Paruošimo instrukcija

  • Įkaitinkite orkaitę 190C.
  • Padėkite vieną vištieną krūtine žemyn (taip, supratote teisingai krūtine žemyn) ant didelės kepimo skardos, į vištienos vidų įdėkite ketvirčiais supjaustytą citriną ir neluptas česnako skilteles. Antrą viščiuką galite kepti be papildomų ingredientų ir jį naudoti kitiems patiekalams savaitės mitybos plane.
  • Apšlakstykite viščiukus vynu, druska, pipirais, ciberžole ir paprika. Apibarstykite rozmarinais ir čiobreliais, pabaigoje ant viršaus uždėkite sviestą.
  • Šaukite viščiukus į orkaitę ir kepkite 45 min.
  • Po 45 min ištraukite viščiukus iš orkaitės, apverskite ir vėl įdėkite atgal kepti 15-20 min.
  • Paruoškite cukinijas ir sudėkite į kitą kepimo skardą, apšlakstykite kokosų aliejumi ir kepkite apie 20-30 min.
  • Iškepusiais cukinijas apšlakstykite dar šiek tiek kokosų aliejumi ir žaliuoju kreminiu padažu.
  • Leiskite viščiukui atvėsti apie 15 min. Skanaus!

    Naujausi receptai