Lazdyno riešutų duona

Recipe by Patricia Daly
Kalorijos

178

kcal
Angliavandeniai

2.9

g
Baltymai

5.8

g
Riebalai

15.6

g

Ši duona tarsi pyragas, kurį galima pagardinti gabalėliu sviesto! Neužmirškite patepti duonos riekę iš abiejų pusių sviestu ar ghee sviestu, kad gautumėte pakankamą riebalų kiekį. Duoną galite laikyti šaldytuve 3 dienas.

Ingredientai (8-12 riekelių)

  • 4 KIAUŠINIAI, trynys atskirtas nuo baltymo (228 g)

  • 1/4 puodelio KOKOSŲ PIENO (60 g)

  • 1 v.š. JUODOSIOS CUKRANENDRIŲ MELASOS (20 g)

  • 1 puodelis LAZDYNO RIEŠUTŲ SVIESTO (240 g)

  • 1 v.š. OBUOLIŲ SIDRO ACTO (11.4 g)

  • 1/4 puodelio KOKOSŲ MILTŲ (30 g)

  • 1 a.š. VALGOMOSIOS SODOS (4 g)

  • 1/2 a.š. HIMALAJŲ DRUSKOS (2.5 g)

Paruošimo instrukcija

  • Įkaitinkite orkaitę 150C. Duonos formą ištepkite sviestu.
  • Kiaušinių baltymus įdėkite į dubenį ir gerai išplakite iki tol, kol pasidaro minkštas “kremas/putėsiai”.
  • Mažoje keptuvėje pašildykite kokosų pieną ir įdėkit juodosios cukranendrių melasos, kad ištirptų piene.
  • Sumaišykite kiaušinių trynius, lazdyno riešutų sviestą, actą ir paruoštą kokosų pieną su melasa.
  • Suberkite kokosų miltus, valgomąją sodą ir druską į riešutinį mišinį. Plakite masę, kol gerai susimaišys.
  • Pridėkite plaktus kiaušinių “putėsius/kremą” ir labai švelniai išmaišykite. Svarbu nepermaišykite!
  • Visą masę sudėkite į duonos kepimo formą. Kepkite apie 45 min. Išėmus iš orkaitės atvėsinkite 15 min. Duona valgoma pilnai atvėsusi. Skanaus!

    Naujausi receptai