Lazdyno riešutų duona
Recipe by Patricia DalyKalorijos
178
kcalAngliavandeniai
2.9
gBaltymai
5.8
gRiebalai
15.6
gŠi duona tarsi pyragas, kurį galima pagardinti gabalėliu sviesto! Neužmirškite patepti duonos riekę iš abiejų pusių sviestu ar ghee sviestu, kad gautumėte pakankamą riebalų kiekį. Duoną galite laikyti šaldytuve 3 dienas.
Ingredientai (8-12 riekelių)
4 KIAUŠINIAI, trynys atskirtas nuo baltymo (228 g)
1/4 puodelio KOKOSŲ PIENO (60 g)
1 v.š. JUODOSIOS CUKRANENDRIŲ MELASOS (20 g)
1 puodelis LAZDYNO RIEŠUTŲ SVIESTO (240 g)
1 v.š. OBUOLIŲ SIDRO ACTO (11.4 g)
1/4 puodelio KOKOSŲ MILTŲ (30 g)
1 a.š. VALGOMOSIOS SODOS (4 g)
1/2 a.š. HIMALAJŲ DRUSKOS (2.5 g)
Paruošimo instrukcija
- Įkaitinkite orkaitę 150C. Duonos formą ištepkite sviestu.
- Kiaušinių baltymus įdėkite į dubenį ir gerai išplakite iki tol, kol pasidaro minkštas “kremas/putėsiai”.
- Mažoje keptuvėje pašildykite kokosų pieną ir įdėkit juodosios cukranendrių melasos, kad ištirptų piene.
- Sumaišykite kiaušinių trynius, lazdyno riešutų sviestą, actą ir paruoštą kokosų pieną su melasa.
- Suberkite kokosų miltus, valgomąją sodą ir druską į riešutinį mišinį. Plakite masę, kol gerai susimaišys.
- Pridėkite plaktus kiaušinių “putėsius/kremą” ir labai švelniai išmaišykite. Svarbu nepermaišykite!
- Visą masę sudėkite į duonos kepimo formą. Kepkite apie 45 min. Išėmus iš orkaitės atvėsinkite 15 min. Duona valgoma pilnai atvėsusi. Skanaus!